Pas på din krop, når du arbejder

En af de mest utilregnelige måder at overbelaste kroppen på er faktisk – ironisk nok – ved at sidde stille. I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvordan det kan lade sig gøre, og selvfølgelig også hvordan du kan undgå, at det kommer til at ske.

Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for nogle metoder, hvorpå du kan undgå at overbelaste dig selv i forbindelse med et stillesiddende arbejde.

En overbelastning er for det meste en kombination af flere ting som eksempelvis den forkerte stol eller en usund arbejdsposition. Derfor kan en ny kontorstol i mange tilfælde være løsningen, hvis du døjer med skavanker efter en lang dag på arbejdet.

Hvorfor kan jeg blive overbelastet af at sidde stille?

Man plejer at forbinde overbelastninger med for meget fysisk aktivitet, men sådan er det ikke i dette tilfælde. Fysisk inaktivitet kan også være en årsag til overbelastninger af muskler af led. Det hænger sammen med, at menneskekroppen er skabt til bevægelse, hvilket betyder, at den samme statiske stilling kan medføre, at muskler og led bliver beskadiget.

Hvad kan jeg gøre ved det?

Først og fremmest er det vigtigt, at du sidder hensigtsmæssigt på din kontorstol. Udover dette skal du sørge for at bevæge dig i løbet af dagen. Det kan være forskellige strækøvelser, hvor du kan strække de områder ud, hvor du føler, du kan blive belastet.

Det er ydermere en god idé at variere mellem at sidde ned og stå op. Det er en god måde at få blod cirkuleret rundt i kroppen. Det handler om at finde den perfekte balance, hvor du hele tiden mærker efter, hvad din krop har brug.

Generelt handler det bare om, at du lytter til din krop og forsøger at bevæge dig noget mere, hvis du oplever, at du er for stillesiddende og statisk i løbet af arbejdsdagen.