Få sundt og lækkert hår

Der er bare ikke noget værre end spaltede spidser, kløende hovedbund og træt, slidt hår. Har du nogensinde lagt mærke til, at selvtilliden er lidt højere, når håret er rent og ikke fedtet eller tyndt?

Vores hår og hoved er svært at gemme i længere tid ad gangen, og det er så lækkert, når kroppens krone har det godt og sundt. Men hvad kan du gøre for at holde dit hår og din hovedbund god?

Pleje og forebyggelse

Ofte, når du har tør hovedbund, skæl eller kløe, er der en årsag. Somme tider hænger de sammen, men andre gange skal der undersøges lidt.

Dit hår er unikt og har derfor unikke krav. Det er ikke alle hårtyper, der klarer sig godt med helt almindelig shampoo eller balsam. For at passe godt på dit hår, bør du undersøge og eksperimentere med de produkter, du putter i.

Hvis du bruger overdrevne mængder hårolie eller andre produkter, kan det være, du skal sætte mængden ned. For meget kan nemlig slide på dit hår. Hvis du har krøller, bør du undgå at frisere det.

For at passe godt på dit hår, skal du så vidt som muligt holde det fra varme. Det gælder solen såvel som en hårtørrer – ved sidstnævnte kan du dog bruge en koldluftsindstilling.

Den svære sandhed

Den svære sandhed ved tørt og slidt hår er, at det ikke altid kan reddes. Uanset hvad shampooflasker og reklamer prøver at overbevise dig om, er der ikke noget produkt, der kan redde spaltede spidser. Håret er en død ting, og det ville være som at sætte en revnet negl sammen igen.

Hvis dit hår er ødelagt på den ene eller den anden måde, så er den eneste vej til sundt og lækkert hår en saks. Kort hår kan se rigtig flot ud – tag til en frisør og få dem til at klippe, til dit hår er sundt, og pas så godt på det, mens det vokser ud igen.

Under alle omstændigheder bør du gå til frisøren med jævne mellemrum, for at holde dit hår sundt. Om så det bare er en klipning af spidserne, holder det dit hår fra at blive én stor knude.

Du bør ikke sætte dit hår op hver dag – det slider på det og drager saksen nærmere. Lad det hænge løst nu og da, og lad være med at børste det flere gange om dagen.