Sådan holder du dine tænder smukke

Smil med smukke tænder

Tænderne er en stor del af ansigtet, og tænderne er vigtige for os. Det er med tænderne, man viser, når man er glad. Men det er langt fra alle, der kan lide at smile med deres tænder. Der er desværre nemlig rigtig mange, der ikke kan lide, hvordan deres tænder ser ud. Det kan være fordi, at de synes, de er grimme. Det kan være, at du skal blive bedre til at have en god rutine med dine tænder? Det er nemlig noget af det, der kan være med til at have en betydning for, hvordan de ser ud.

Husk at gå jævnligt til tandlægen

Det er klart, at man ikke selv kan have komplet styr på, hvordan det står til med ens tænder. Det er derfor, der findes tandlæger, som kan hjælpe en, når man har udfordringer. Det er også din tandlæge, der kan være med til at afgøre, hvor ofte det for dig er nødvendigt at tage til tandlægen. Det er klart en fordel, hvis du har en tandlæge tæt på der, hvor du selv bor. Bor i f.eks. i eller omkring Silkeborg, så er en tandlæge i Silkeborg det oplagte valg.

Du skal børste dine tænder morgen og aften

Det er vigtigt, at man husker at børste sine tænder både om morgenen og om aftenen. Det kan være, at du lige nu tænker”: er der nogen, der ikke gør det?”. Så er det jo sådan set bare egentlig meget godt. Men ja – der er desværre nogle, som ikke er så gode til både at børste om morgenen og aftenen. Men det behøves ikke at være dig!

Du skal bruge tandtråd

Men det er ikke altid nok, at man børster sine tænder. I dag er der også meget fokus på, at man skal huske at bruge tandtråd. Det kan særligt være vigtigt at bruge tandtråd, hvis man har tænder, der sidder meget tæt sammen. Når man først har fået gjort det til en vane, så er det slet ikke så svært fremover.

Er der andet ved dine tænder, du er ked af?

Men der er naturligvis nogle ting, man ikke ”bare lige” kan ordne med god tandhygiejne. For selvom det altid er vigtigt, så kan man godt have fået så meget misfarvning på tænderne, at det faktisk er nødvendigt med en tandblegning. Nogle vælger også at få rettet deres tænder med en usynlig skinne.